Skip to main content
Goede voornemens

Goede voornemens 2021

Ieder jaar komt het weer terug: de goede voornemens! Maar ook ieder jaar blijkt dat maar weinig mensen ze weten vol te houden. Maar nu word het anders! Want wij helpen je graag met het realiseren van jouw goede voornemens!

Want geloven dat de fiets perfect is voor het realiseren van veel goede voornemens! In de lijstjes die jaarlijks de ronde doen zien we de de volgende voornemens altijd weer terugkomen:

  • Afvallen
  • Meer sporten / conditie verbeteren
  • Gezonder leven
  • Minder stress
  • Geld besparen

Hoe de fiets kan helpen bij deze voornemens? Lees dan gauw verder!

Afvallen

Afvallen is ieder jaar een voornemen dat vaak genoemd word. De sportscholen varen en wel bij maar na enkele weken verdwijnen de eerste nieuwe leden alweer. Maar de fiets bied een alternatief dat wel goed vol te houden is! Want fietsen kan altijd, het hoeft je geen extra tijd te kosten en is ook nog eens erg leuk! Zo kan fietsen na je werk in plaats van met de auto voor de nodige extra beweging zorgen en verbranding van de nodige calorieën! En dit hoeft echt niet gelijk op een speciale sportfiets en in volle uitrusting. Want wist je dat bewegen met een relatief lage hartslag het beste is om vetverbranding te stimuleren? Dus ook fietsen op je stadsfiets helpt en je hebt echt niet een speciale sportfiets nodig.

Nu horen wij regelmatig dat iemand niet bezweet op het werk, of andere afspraak, wil aankomen, of dat de afstand te groot is en daarom niet op de fiets gaat. Maar heb je dan al eens aan een E-bike gedacht? Met een e-bike krijg je een klein steuntje in de rug en trap je jezelf niet in het zweet! En toch krijg je de nodige beweging en stimuleert ook dit de vetverbranding! Wist je dat sommige e-bike systemen laten zien hoeveel % je zelf hebt getrapt en hoeveel de fiets heeft gedaan? Onze ervaring is dat de meeste e-bikers ruim 60% van kracht zelf voor hun rekening nemen. Je bent dus zelf echt wel actief bezig. Neem daarbij dat e-bikers makkelijker en vaker langere afstanden fietsen dan mensen zonder e-bike. Dit alles zorgt ervoor dat e-bikers vaak meer beweging krijgen dan mensen op een gewone fiets. De e-bike lijkt misschien minder effectief voor de beweging en vetverbranding, maar vaak is het tegendeel waar! Dus als jouw goede voornemen afvallen is; Spring in 2021 op de fiets!

Meer sporten / conditie verbeteren

Ieder kent wel de positieve effecten van sporten; je voelt je fitter, je slaapt beter, je bent scherper en je kan gewoon meer aan. En laat nu ook de fiets hiervoor een ideale partner zijn! Meer beweging levert sowieso een betere conditie op. Dus of je nu op je gewone fiets of sportfiets stapt het levert altijd een bijdrage aan jouw conditie! Maar om je conditie echt een boost te geven is het belangrijk om de inspanning groter te maken. Hoe? Door flink door te trappen, je ademhaling omhoog te laten gaan, en jezelf in het zweet te rijden. Vooral aan je ademhaling kan je merken hoe groot de inspanning is die je levert, wanneer een gesprek voeren lastig word weet je dat je de juiste zone te pakken hebt.

Sporten kan natuurlijk op ieder soort fiets maar gaat toch het beste op een sportfiets, bijvoorbeeld een racefiets of mountainbike. De afgelopen jaren hebben heel veel mensen ontdekt hoe leuk deze manier van sporten is, en is menigeen er verslaafd aan geraakt 😉 Dus wat houd jouw nog tegen?

Gezonder leven

Om gezonder te leven is meer nodig dan alleen maar bewegen. Het is een combinatie van voeding en beweging. Om het bewegen te stimuleren is de fiets wel een ideaal middel. Je kan het immers altijd doen, het is makkelijk, laagdrempelig en ook nog eens erg leuk! Zoals hierboven al beschrijven heeft meer fietsen veel voordelen die allemaal neer komen op een gezondere levensstijl. Dus pak gewoon vaker de fiets en maak ook dit goede voornemen waar!

Minder stress

In onze huidige maatschappij zijn we steeds drukker en neemt het stresslevel steeds hogere niveaus aan. En naast dat dit erg onprettig is, is het ook nog eens slecht voor de gezondheid. Reden genoeg om ook dit in het nieuwe jaar aan te pakken. Wist je dat 1x in de week fietsen naar school of werk de kans op stress met 20% verlaagd? 4x in de week fietsen levert zelf tot 52% minder stress op ten opzichte van mensen die niet fietsen. (bron: ANWB)

Dus wat houd je nog tegen om in het nieuwe jaar de fiets naar het werk te pakken? Daarbij ervaren mensen die fietsen naar het werk sterk het effect van ‘het hoofd leegmaken’. Alle druk en stress van de dag laat je gemakkelijker achter en je komt fris en opgewekt thuis.

Geld besparen

Het laatste goede voornemen waar ook de fiets een belangrijk rol in kan vervullen! Want fietsen levert je niet alleen alle hierboven genoemde voordelen op maar kan je ook geld op leveren! Veel mensen wonen binnen een straal van 15 km van hun werk. Een afstand die goed met de fiets te doen is in plaats van de auto. Maar wat levert dat dan op?

Wanneer we uitgaan van 30 kilometer reisafstand per dag kost dit je ongeveer 2 liter benzine, oftewel ongeveer € 3,-. Stel dat je besluit om 3x in de week de fiets te maken dan loopt je voordeel al richting de € 10,- en maandelijks zo’n € 40,-. Dat is toch mee meegenomen? Tel daarbij op dat het onderhoud voor je fiets goedkoper is dan voor je auto, en wat dacht je van je reiskostenvergoeding? Deze houd je mooi in de zak, tel uit je winst!

 Dus waar wacht je nog op?

Of je nou een nieuwe fiets zoekt om je voornemens mee te realiseren of dat je dit op je huidige fiets wil doen; wij staan voor je klaar. Voor onderhoud en reparatie, verkoop en lease, onderdelen en accessoires, wij hebben alles in huis om jouw te helpen jouw goede voornemens te realiseren!