Skip to main content

Fietsplannen en -projecten

Hoe ver ben jij al met fietsstimulering?

Fietsende werknemers zijn goed voor je bedrijf. Ze dragen bij aan een beter milieu, een betere bereikbaarheid (ze zitten immers niet in een auto tijdens de spits) en aan hun eigen gezondheid. En nog belangrijker; fietsende werknemers zijn minder vaak ziek en maken geen gebruik van schaarse parkeerplekken.

Fietsplannen

Tot 2014 bestond er een fietsregeling voor werknemers: Eénmaal per drie jaren kon men een belastingvrij een fiets ter waarde van maximaal € 749 aanschaffen. Deze regeling verdween met de introductie van de werkkostenregeling (WKR). Er zijn echter nog steeds goede mogelijkheden waarmee een medewerker belastingvrij een (elektrische) fiets kan verkrijgen. Met een goede inbedding in de werkkostenregeling zijn er zelfs meer mogelijkheden, met minder regels voor de werknemer en werkgever. Zo ben je niet meer gebonden aan het bedrag van maximaal € 749 voor een fiets, de € 82 per jaar voor gerelateerde vergoedingen en het verplichte gebruik van de fiets op minimaal 50% van de werkdagen. Ook is het niet meer van belang of jouw werknemer de afgelopen 3 jaar al een fiets heeft gekregen. Kortom, meer vrijheid.

WKR benutten

Het is mogelijk om de aanschaf van een nieuwe fiets te vergoeden uit het WKR budget. Het WKR budget van een bedrijf is 1.2% van de totale bruto loonsom. Dit deel mag belastingvrij besteed worden en hiervoor komt dus ook de fiets in aanmerking.

Hoe dit precies werkt leggen we je graag uit op onze WKR fietsplan pagina.

Lees meer over de WKR

Fietsprojecten

De afgelopen jaren hebben wij verschillende projecten gefaciliteerd. Onder andere bij drukkerij Zalsman in Zwolle.
Medewerkers kregen de mogelijkheid om met een renteloze lening een elektrische fiets aan te schaffen. Met een maandelijkse betaling werd deze binnen 3 jaar betaald. De financiering van de fietsen werd mogelijk gemaakt door zowel de werkgever (renteloze lening die in 3 jaar terugbetaald gaat worden en via de reiskostenvergoeding, zodoende blijft ‘t geheel buiten de WKR).