Skip to main content
Van DijkBikes nieuws

Reevediep Festival 22 april 2019

By 22 februari 2019april 9th, 2019No Comments

Ontdek, beleef en geniet van het Reevediep op Tweede Paasdag! Tijdens het Reevediep Festival krijgen inwoners van Kampen en omgeving de kans om het nieuwe natuurgebied Reevediep te verkennen. Van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen op verkenningstocht en zijn er heel veel buitenactiviteiten, optredens en gezelligheid voor jong en oud. Een leuk uitje voor de hele familie.

Van DijkBikes

Van DijkBikes zal deze dag aanwezig zijn met fietsen waarmee de omgeving verkend kan worden.

Activiteiten voor jonge en oud

Kom tijdens deze dag alles te weten over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, de uitgevoerde werkzaamheden van de aannemerscombinatie Isala Delta (bestaande uit Boskalis en Van Hattum en Blankevoort) en leer de nieuwe beheerders kennen. Ook zijn er veel leuke buitenactiviteiten, optredens en gezelligheid voor jong en oud. Zoals een puzzeltocht door het hele gebied, een podium met muziek en dans van (lokale) artiesten, hindernissenbaan, springkussen, boogschieten, de historie van Kampen, boottochten, vlotten bouwen, waterfietsen, vliegeren, vogelkastjes maken en uiteraard is er wat lekkers te eten en te drinken.

Locatie

Reevediep Festival vindt plaats in het natuurgebied Reevediep. De activiteiten zijn met name op de klimaatdijk (ter hoogte van het toekomstige dorp Reeve) en bij de recreatiesluis langs de Kamperstraatweg. Bekijk hier de plattegrond en de bereikbaarheid.

 

Festival met oog voor de natuur

Genieten van de 350 hectare nieuwe natuur is een belangrijk onderdeel van het festival. Uitleg daarover wordt bijvoorbeeld gegeven door de Vereniging tot Behoud van Vrije Natuur, de bijenvereniging en uiteraard beheerder Staatsbosbeheer. De organisatie houdt uiteraard rekening met de natuur en de dieren die er leven, ook voorafgaand en tijdens het festival.

Gratis toegang!

Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen