Skip to main content

E-bike informatie

Aankoopinformatie

Tips & Tricks

Help, ik zie door de bomen het bos niet meer!

Middenmotor, voorwielmotor, of een achterwielmotor? 300, 400 of 500 watt uur accu? Bosch of Shimano? Begint het jou ook al te duizelen? Dat overkomt meer mensen. De e-bike markt is inmiddels niet meer te overzien en de keuzes en mogelijkheden zijn overweldigend.

Bij van DijkBikes snappen we dat het aankopen van een e-bike nog niet zo eenvoudig is. We helpen dan ook graag om dit proces goed te begeleiden. In onze winkel hebben we een voorselectie gemaakt van de beste en mooiste modellen. Vertel ons je wensen en wij vinden een model dat daar bij aansluit.

Op deze pagina willen ook alvast wat informatie geven over de verschillende e-bikes. Er is hier informatie te vinden over de verschillende systemen, motoren en accu’s. Maar ook zijn hier tips en tricks te vinden over het gebruik.

De tips en tricks die wij hier geven zijn algemeen. Check ook altijd de gebruikshandleiding van je eigen fiets.

De E-bike

In een notendop

Trek LM2+ E-bike
De Accu

Deze levert stroom om de motor aan te drijven. Voor de accu geld: hoe groter de accu, hoe meer kilometers je ermee kan fietsen.

De middenmotor

De naam zegt het al; deze motor is geplaats in het midden van de fiets. Voordelen hiervan: een laag zwaartepunt, en directe hulp op de aandrijving.

De display

Met de display kan de ondersteuning geregeld worden. Eenvoudig te bedienen met een + knop voor meer ondersteuning en een – knop voor minder.

Voorwielmotor

Ook de voorwielmotor is een veel voorkomend systeem. Voordelen: erg krachte motoren en een lagere prijs.