Skip to main content
E-bikefietsonderhoud

Laat je E-bike niet in de kou staan deze winter!

By 31 oktober 2019december 10th, 2020No Comments
Winter fietser

Koud hé?! De temperatuur zakt en de winter is echt begonnen! 

En dat merken wij ook in de werkplaats, er komen veel E-bikes binnen met klachten die kou gerelateerd zijn.

Kou en je E-bike is niet de beste combinatie, daarom hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet:

  • De actieradius van een accu kan bij lage temperaturen erg afnemen. Anders gezegd: in de winter haal je minder kilometers met je accu dan in de zomer. Dit verschil kan oplopen tot wel 50 procent.

 

  • Bewaar je accu daarom altijd op kamertemperatuur. Hiermee zorg je ervoor dat de kou minder snel vat op je accu krijgt wanneer je gaat fietsen en hierdoor kan je toch een goede actieradius halen.

 

  • Om je accu extra te beschermen tegen de kou hebben we speciale accuhoesen. Deze zorgen ervoor dat je accu minder snel afkoelt wat ook weer een positief effect heeft op de actieradius.

 

  • Voordat je de accu in de winter kan opladen moet de accu eerst op temperatuur komen. Leg deze daarom eerst een half uurtje op kamertemperatuur voordat je hem aan de lader legt.

 

  • Om je fietsaccu zo lang mogelijk goed te houden is het beste advies om hem te blijven gebruiken. Ook in de winter. Tussen de koude en barre winterdagen door, zijn er altijd wel een paar mooie dagen waarop je naar buiten kunt om een (kort) fietstochtje te maken op je elektrische fiets.

 

  • Wanneer je fiets toch voor een langere tijd stilstaat is het wel te adviseren om je accu eens in de maand bij te laden. De accu loopt namelijk langzaam leeg, en hiermee voorkom je een diepteontlading.

 

  • Extra tip: haal, indien mogelijk, het display van je elektrische fiets. Deze kan kapot vriezen.