Skip to main content
Bieb bakfiets

Wat een super leuk project was dit om aan mee te werken: de Bieb bakfiets!

Lees hieronder het persbericht rondom de bakfiets van de bibliotheek Kampen.

‘Bieb bieb, hier komt de BiebBakfiets!’ prijkt voorop het nieuwste vervoersmiddel van Bibliotheek Kampen. Vanaf vandaag trekt de Bibliotheek erop uit met een opvallend oranje bakfiets met trapondersteuning.

Naar jong en oud

De BiebBakFiets zal zowel voor kinderen (en hun ouders) als voor volwassenen ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan een mobiel Kinderzwerfboekstation, voorleesuurtje in de speeltuin of op een festival of een leuke workshop in een wijkgebouw. Daarnaast wil Bibliotheek Kampen er graag op uit trekken met bijvoorbeeld het Taalpunt, het nieuwe Informatiepunt, en activiteiten voor volwassenen of het verkopen of weggeven van afgeschreven boeken.

‘We kunnen niet wachten om door de hele gemeente te fietsen,’ zeggen Patricia Volmer, voorleesconsulent van team Jeugd & Educatie en Stephanie Nanninga, programmeur van team Participatie & Inspiratie. Beiden zitten vol plannen om de Bibliotheek naar de mensen toe te brengen met een bak vol boeken, spel- en leermaterialen.

 

Mobiele werkplek

De BiebBakfiets heeft naast een vervoersfunctie vooral een sociale functie. ‘We willen zichtbaar zijn in de wijken,’ zegt communicatiespecialist Dieuke Boogaard, ‘Met de BiebBakfiets komen we naar de mensen toe en kunnen we ter plekke met hen in gesprek en aan de slag. Ook kunnen we makkelijk aansluiten bij activiteiten die in de stad, wijken of omliggende kernen georganiseerd worden. De BiebBakfiets nodigt uit om een praatje te maken, mee te doen met activiteiten en informatie te krijgen over de Bibliotheek.’

Dankzij Van Dijk Bikes is de mobiele werkplek voorzien van een handig extraatje: De klep waarmee de bak afgesloten wordt, vormt opengeklapt een handige tafel waarop materialen uitgestald kunnen worden. Autoschade Dickhof Kampen voorzag de fiets van de Bibliotheek-oranje kleur.

 

Activiteiten

Hopelijk mag Bibliotheek Kampen binnenkort haar deuren weer openen voor publiek, maar ook dan zullen activiteiten buiten hun eigen vestigingen worden georganiseerd. Voor hun 100-jarig bestaan staat bijvoorbeeld binnenkort een biebtour gepland door de gemeente.

Bibliotheek Kampen wil graag voor en door de stad/gemeente Kampen werken en staat open voor goede initiatieven en projecten. Ook zoeken zij vrijwilligers die er namens de Bibliotheek op uit willen. ()

 

Bijdragen

Met de BiebBakfiets wil Bibliotheek Kampen bijdragen aan een vitale en veerkrachtige samenleving nu deze door de corona-crisis ernstige schade heeft opgelopen. Hiermee helpen zij, samen met andere maatschappelijke initiatieven om de sociale en culturele kwaliteit in de gemeente Kampen te herstellen en verbeteren.

Bibliotheek Kampen is de Provincie Overijssel, Van Dijk Bikes en Autoschade Dickhof Kampen erg dankbaar voor hun subsidiebijdrage en sponsoring.